4. 1. 2008.

Dünyayi kurtaran adam aka Turkish Star Wars (1982)


Zamislite da su naučnici u nekoj pećini pronašli poslednjeg kromanjonca i odveli ga u Tursku da se bavi snimanjem filmova a da mu pre toga nisu pokazali nijedan film. E, odprilike ovaj film je takav. Elem izvesni Çetin Inanç (samo Bog i poneki turčin znaju kako se ovo čita) se osmelio da pokaže srednji prst celokupnoj istoriji kinematografije, to jest da snimi ovaj.....jednoipočasovni sunovrat filmske logike.





Likovi


Cüneyt Arkin ... Murat

Aytekin Akkaya ... Ali

Füsun Uçar ... Bilgin'in Kizi (as Füsün Uçar)

Hüseyin Peyda ... Bilgin

Necla Fide ... Kraliçe

Mehmet Ugur ... Yaratik

Kadir Kök ... Yaratik

Aydin Haberdar ... Yaratik

Yadigar Ejder ... Yaratik

Hikmet Tasdemir ... Sihirbaz




Ukratko o filmu:

Dva "mlada" muslimanska ratnika iz svemira se obrušavaju na planeu Zemlju (valjda) i tu se bore protiv nekog bradonje koji je vrlo moćan jer ima ZLATNI MOZAK (uuuuuuujeeeeee). Onda
se brinu o nekom napaćenom narodu i bore se sa ogromnim plišanim igračkama. Zatim kradu taj mozak (naravno to nije pravi mozak negativca, nego zlatni mozak koji drži u nekoj škrinji) da bi od njega napravili,verovali vi meni ili ne, ZLATNE RUKAVICE I ZLATNE BOKSERSKE PATIKE uz pomoć kojih uspevaju da pobede zlog bradonju.



Komentar:

Ahm, pre svega treba reći da je režiser ovog filma neverovatno domišljat. Pošto čovek nije imao love za specijalne efekte on je jednostavno maznuo čitave skevence i originalnog Star Wars-a, a da stvar bude još gora na neke scene, recimo borbe u svemiru, je jednostavno "ubacio" svoje junake i to tako što je pustio na projektor scene iz gorepomenutog spektakla a zatim svoja dva glavna lika stavio ispred platna i to sve zajedno snimao......AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.................genijalno!
Dalje, maske u filmu su posebna priča. Izgledaju kao da ih je pravilo slepo, zaostalo, rahitično dete. Zatim scene borbe, hm.........pa treninzi dva glavna junaka....to jednostavno morate videti, smatram da takve veštine još niste videli.

Ocena:Minus Beskonačno

link za torrent

http://thepiratebay.org/tor/3420625/Turkish_Star_Wars_(1982)_DVDRip_XviD



1 коментар:

Lenshtac је рекао...

Ovaj film je, blago receno, najvece sranje koje sam ikada pogledao. Taman kad krenes varis jednu glupu scenu, pojavljuje se druga, mnogo gora. Trebalo mi je puno kiseline..